Haku

Esteetön kirjasto

Saavutettavuuskirjasto Celia

Celia

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Palvelua voi käyttää sekä selaimen kautta että maksuttomalla Pratsam Reader-sovelluksella.

Tutustu Celia-kirjaston palveluihin heidän kotisivullaan. Kysy lisää ja pyydä käyttäjätunnukset omasta kirjastostasi.

Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto

Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa aikuisille, nuorille ja lapsille yli 80 kielellä. Valtaosa Monikielisen kirjaston aineistosta on kirjoja, mutta kokoelmassa on myös musiikkia, elokuvia ja aikakauslehtiä.

Kirjasto sijaitsee Helsingin Pasilassa, mutta Monikielisen kirjaston kokoelmia voi lainata mistä päin Suomea tahansa. Aineistoa voi pyytää lainaan oman kirjaston kautta.

Monikielisestä kirjastosta saa lisätietoa Helsingin seudun yhteisiltä Helmet.fi-kirjastosivuilta Helmet.fi sekä palvelusta Kirjastot.fi

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielinen kirjasto

Kiinnostaako venäjänkielinen kirjallisuus ja kulttuuri? Voit käyttää Venäjänkielisen kirjaston maksutonta kaukopalvelua ja lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai äänikirjoja. Saatavilla on myös ukrainankielistä aineistoa.

Asiakkaaksi voi ilmoittautua oman paikkakunnan lähikirjastossa lomakkeella, jonka voi tulostaa Venäjänkielisen kirjaston sivulta. Ilmoittautumisen yhteydessä kirjastovirkailijalle näytetään henkilöllisyystodistus ja allekirjoitetaan lomake. Lomake toimii myös valtuutuksena, joka oikeuttaa Venäjänkielisen kirjaston käyttämään asiakkaan kirjastokortin numeroa aineistoa lainattaessa. Lähikirjastossa allekirjoitettu lomake toimitetaan Venäjänkieliseen kirjastoon. Venäjänkielinen kirjasto lähettää asiakkaalle sähköpostitse kirjastokortin numeron ja tunnusluvun.

Venäjänkielinen kirjasto toimii Sellon kirjastossa, Espoossa. Voit myös asioida paikan päällä Sellon kirjastossa.

Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelu-ohjeet

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielisen kirjaston aineisto koostuu videoista ja niiden oheismateriaalista. Aineisto on Kuurojen Liiton omaa tuotantoa tai joihin Kuurojen Liitolla on käyttöoikeudet, tai jotka ovat verkossa vapaasti kaikkien katsottavissa.

InfoFinland- Suomi omalla kielelläsi

InfoFinland

InfoFinlandissa on luotettavaa ja monella eri kielellä saatavaa tietoa Suomesta. Löydät kaiken tarpeellisen muun muassa työstä, opiskelusta, oleskeluluvista, asumisesta ja jokapäiväisestä elämästä Suomessa. Myös kirjastoista ja niiden käyttämisestä kerrotaan heidän sivuillaan.