Haku

Erikoiskirjastot ja -palvelut

Celia

Celia

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.Tällä hetkellä valikoimassa on noin 40 000 eri äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta.

Tutustu Celia-kirjaston palveluihin heidän kotisivullaan. Kysy lisää ja pyydä käyttäjätunnukset omasta kirjastostasi.

Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto

Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa aikuisille, nuorille ja lapsille noin 80 kielellä. Valtaosa Monikielisen kirjaston aineistosta on kirjoja, mutta kokoelmassa on myös musiikkia, elokuvia ja aikakauslehtiä.

Kirjasto sijaitsee Helsingin Pasilassa, mutta Monikielisen kirjaston kokoelmia voi lainata mistä päin Suomea tahansa. Aineistoa voi pyytää lainaan oman kirjaston kautta.

Monikielisestä kirjastosta saa lisätietoa Helsingin seudun yhteisiltä Helmet.fi-kirjastosivuilta Helmet.fi sekä palvelusta Kirjastot.fi

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielinen kirjasto

Kiinnostaako venäjänkielinen kirjallisuus ja kulttuuri? Voit käyttää Venäjänkielisen kirjaston maksutonta kaukopalvelua ja lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai äänikirjoja.

Venäjänkielinen kirjasto toimii Sellon kirjastossa, Espoossa. Voit myös asioida paikan päällä Sellon kirjastossa.

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielisen kirjaston aineisto koostuu videoista ja niiden oheismateriaaleista, jotka ovat Kuurojen Liiton omaa tuotantoa tai joihin Kuurojen Liitolla on käyttöoikeudet tai jotka ovat verkossa vapaasti kaikkien katsottavissa.

InfoFinland- Suomi omalla kielelläsi

InfoFinland

InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. InfoFinlandissa on samat tekstit 12 kielellä.

InfoFinlandissa on luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta. Kirjastoista ja niiden käyttämisestä on myös seikkaperäisesti tietoa.